Mille

Jeg har rundet de 40 og dermed fået licens til at eje en Mercedes, så nu skal det prøves.

Om få dage får jeg leveret min 1991 MB 300 CE, sølvfarvet med sort læder. Den har gået omkring 96.000 km, så den er jo knap kørt til – det bliver så min tjans over de næste år.

Hvorfor en 300 CE? Tja, det siges nok bedst med dette citat fra tyske AutoBild: “Den slidte floskel “moderne klassiker” synes at være skabt for præcis Mercedes C124″.

Det vigtigste for mig er altid, at bilen er i rigtig god og original stand, og denne bil rammer spot-on med fuld servicebog og alt i fin stand.

Det eneste minus er radioen, hvor den fine bil har fået monteret en ærgerlig moderne bling-bling sag med blåt lys. Det er absolut no-go i min optik. Bilen havde faktisk ikke radio fra fabrikken (jeg har tjekket det!), men til gengæld et udvidet højttalersystem som tilvalgt udstyr. Det er lidt mærkeligt, men jeg fornemmer i det hele taget at første ejer var lidt spøjs. Hvor mange biler bliver fx bestilt med el-sæde kun i højre side…?

Nå, sæde-situationen er bare en kuriositet, men radioen måtte der gøres noget ved, så jeg har bestilt en original Becker Europa 2000 radio til bilen. Den var urimeligt dyr, når henses til at det er med kassetteafspiller og uden RDS, men Becker var original leverandør af autoradioer til Mercedes dengang, så nu bliver den igen periodemæssigt korrekt.

Man kan godt sige, at det er lidt fjollet. Bilen blev jo netop ikke leveret med radio, så den ene radio kan vel være lige så rigtig som den anden? Ja, teknisk set ville det være fint og lige så historisk korrekt at smække en gammel Blaupunkt til 200 kr. i bilen, men i min optik er det lige så vigtigt at genskabe den “rigtige” fornemmelse i kabinen, og det opnår jeg bedst ved at ofre pengene på præcis den radio, som en samtidig køber til netop denne type bil måtte formodes at vælge. Det er de færreste købere af en bil til 80.000 DM med læder og ædeltræ i kabinen, som ville have klasket en trist sort plasticsag ind på radiohylden.

Bilen blev bestilt i slutningen af juni, og jeg venter nu på at den får et stort service hos MB i Flensburg og en opfriskning af lædersæderne inden levering. Alle bil-entusiasters personlige version af juleaften venter altså lige om hjørnet igen for mig…!